Με το σακίδιο στην πλάτη και το πρόγραμμα με τους συνεργάτες του στο μυαλό ο Σταύρος Θεοδωράκης φεύγει για Βρυξέλλες προκειμένου να βρει το ευρωπαϊκό κόμμα που θα αποτελέσει καταφύγιο για το ΠΟΤΑΜΙ στην ευρωβουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, με σκοπό να δει που τελικά μπορεί ο πολιτικός του σχηματισμός να ενταχθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, αυστριακό ευρωβουλευτή Χάνες Σβόμποντα, τον Γκι Φέρχοφστατ, πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), καθώς και τη Ρεμπέκα Χαρμς, συμπρόεδρο των Οικολόγων Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να συναντηθεί και με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν και νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ η αντιπροσωπεία του «Ποταμιού» θα επιδιώξει να συναντηθεί και με δυο επιτρόπους.

Τον κ.Θεοδωράκη θα συνοδεύουν δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο Κώστας Αργυρός, που υπήρξε χρόνια ανταποκριτής στις Βρυξέλλες και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Στόχος των συναντήσεων αυτών, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, είναι να δουν με ποιους θα βρουν περισσότερα σημεία σύγκλισης και μέσω ποιας ομάδας θα μπορέσουν «να προωθήσουν καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας».