​Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «προστατευμένη έξοδο στις αγορές», η οποία έχει πολιτικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα και «δεν μειώνει το χρέος, αλλά το επιβαρύνει».

«Η κυβέρνηση έχοντας μπροστά της τις ευρωεκλο��ές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέπει ότι μια συντριβή θα σήμαινε την εξάντληση του πολιτικού της χρόνου και προσπαθεί με διάφορα τρικ και επικοινωνιακά παιγνίδια -μέσα σε αυτά είναι και η έξοδος στις αγορές- να διαχειριστεί την κατάσταση» πρόσθεσε ο κ Μηλιός, σχολιάζοντας την έξοδο στις αγορές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Μηλιός δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα καταργήσει «τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση», τονίζοντας πως «η πλειοψηφία του κόσμου έχει ανάγκη να λειτουργήσει ξανά το τραπεζικό σύστημα ως αιμοδότης της οικονομίας και με επιτόκια συγκρίσιμα με αυτά που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα έχουμε ένα απλό, δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί κάθε πηγή εισοδήματος με ίδιο τρόπο, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, θα έχει πολλές κλίμακες, έτσι ώστε για πρώτη φορά να ικανοποιηθεί η συνταγματική επιταγή "ο καθένας σύμφωνα με τη φοροδοτική του δυνατότητα» πρόσθεσε ο κ.Μηλιός

Σχολιάζοντας τέλος τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες, ο κ. Μηλιός είπε: «Τα πυρά του είναι άσφαιρα. Είναι προσπάθεια δημιουργίας τρόμου, έτσι ώστε να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός και ευρύτερα οι ευρωπαϊκοί λαοί για να ψηφίσουν για τις ίδιες άδικες πολιτικές, που ευνοούν μια μικρή μειοψηφία σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού».