«Το θέμα Μπαλτάκου δεν έχει κλείσει». Αυτό ξεκαθάρισε την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση.
«Εξ όνυχος το λέοντα, έχουμε κι άλλα παραδείγματα συγκεκριμένα, δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και νόμος για τη χορήγηση της ιθαγένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος τ��ς ΔΗΜΑΡ κατέστησε δε σαφές ότι «εγώ δεν θα κάνω συνομιλητή μας τη ΧΑ, περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τους έλληνες δικαστές (…) η ΧΑ προσπαθεί να χτυπήσει την ελληνική Δικαιοσύνη».

«Είχε δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις μας... σε συζήτηση για την τροπολογία για τη μουσουλμανική μειονότητα μου είχε δηλώσει "όπως εσείς στο DNA σας έχετε τα εργασιακά εμείς έχουμε τα εθνικά"» ανέφερε εξάλλου για τον κ. Μπαλτάκο.

«Για τον αντιρατσιστικό νόμο ήταν προεξάρχουσα η παρουσία Μπαλτάκου, συντάξαμε πρόταση νόμου που υιοθετούσε το σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη και έκανε πίσω» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιλογή Μπαλτάκου.

«Ε��είρεται πολιτικό ζήτημα» τόνισε ο κ.Κουβέλης και επανέλαβε πως δεν μπαίνει σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια και τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε και από τη συμφωνία για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει δεξιά, βαθιά συντηρητική στροφή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προσπάθησε να δώσει τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητα του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών και δεν μπορούμε να μιλάμε επί μη πραγματικών στοιχείων.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα», είπε ο κ.Κουβέλης, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για την στάση του Γ.Ψαριανου σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για την πολιτική της ΔΗΜΑΡ.