Την ώρα που η χώρα μας ετοιμάζεται να βγει στις αγορές, στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός καθώς την Παρασκευή 11 Απριλίου έρχεται στην Ελλάδα η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η κ.Μέρκελ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την έναρξη της λειτουργίας Επενδυτικού Ταμείου καθώς και το ποσό με το οποίο θα προικοδοτηθεί. Αυτό άλλωστε είχε υποσχεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, αλλά καθυστέρησε.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η λειτουργία του Ταμείου θα ξεκινήσει με πόρους της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ με στόχευση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι μόνο για την δημιουργία επενδύσεων αλλά προσφέροντας και ανάσες ρευστότητας για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

Η είδηση της επίσκεψης έγινε αρχικά γνωστή από τη Sueddeutsche Zeitung, η οποία σχολιάζοντας το ταξίδι της Μέρκελ γράφει, πως αυτό θα πραγματοποιηθεί «προκειμένου να στηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος υφίσταται έντονη πολιτική πίεση στο εσωτερικό».