​Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι συζητήσεις και οι επαφές στην Κουμουνδούρου με στόχο την κατάρτιση της ευρωλίστας, καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα ανακοινώνονται τα ονόματα των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών. Οι όποιες αποφάσεις θα έχουν παρθεί μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα πάντως Δευτέρα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή, όπως γράφει το «Έθνος», στην οποία εκτός από τον πρό��δρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσας και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Ρ. Ρινάλντι, Π. Λάμπρου, Σ. Λεουρσάκος και Γ. Γαβρίλης.

Η επιτροπή θα προσπαθήσει να αποτραπούν τυχόν διαρροές για τη σύνθεση της λίστας μέχρις ότου συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία, πριν από τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς εκεί θα διαπιστωθεί ποια από τα ονόματα που ήδη «κυκλοφορούν» απάντησαν θετικά ή αρνητικά.

Δεδομένη, σύμφωνα με την εφημερίδα, θεωρείται η συμμετοχή γυναικών στο ευρωψηφοδέλτιο σε ποσοστό 50% ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν οι μισοί υποψήφιοι θα είναι κομματικά μέλη και οι άλλοι μισοί συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί η λίστα με τους 42 να περάσει από την Κεντρική Επιτροπή χωρίς κραδασμούς και διαφωνίες.