​«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μη��ύσεις και συλλήψεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη.

«Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου στη δήλωσή του.

Κατώτερος των περιστάσεων ο Μπαλτάκος

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο πρωινό ΑΝΤ1 για τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, τόνισε ότι η προειδοποίηση του Πρωθυπουργού ήταν σαφής: Όποιος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, φεύγει από την κυβέρνηση.

«Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο, γι' αυτό και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.Το θέμα θεωρείται λήξαν. Αυτά πλέον είναι δουλειά της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι μίας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τη δική της ατζέντα, απειλώντας και εκβιάζοντας με προϊόντα εγκληματικών ενεργειών», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει μία πολύ σοβαρή αποστολή.

«Είμαστε στην καθοριστική φάση που η χώρα βγαίνει από την κρίση και πληθαίνουν τα σημάδια ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας σε αυ��ή τη φάση»,είπε χαρακτηριστικά.