​Το θέμα Μπαλτάκου έφτασε όπως φαίνεται και στα …. αυτιά του Σόιμπλε! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, αφού παραδέχτηκε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, κάλεσε τους Έλληνες «να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους».

Ο κ.Σόιμπλε αναγνώρισε π��ς ο ελληνικός λαός υποφέρει από τα μέτρα εξυγίανσης, εμφανίστηκε ωστόσο πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

«Θα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό γι αυτά που υπομένει» τόνισε ο γερμανός υπουργός, αποδίδοντας τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν. Ο τσάρος της Γερμανικής οικονομίας διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για επικείμενο θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Το πρόβλημα ��ης Ελλάδας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο» δήλωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, είπε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».

O κ.Σόιμπλε υπενθύμισε πάντως ότι κατά την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι, εφόσον χρειαστεί βοήθεια μετά την ολοκλή��ωση του τρέχοντος προγράμματος, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ ��ου star