«Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες και αν υπάρχει επικοινωνία με δικαστικό, θα παραιτηθώ και από υπουργός και από βουλευτής». Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Μπαλτάκου, τις απειλές για νέα ΒΙΝΤΕΟ από την Χρυσή Αυγή και την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια, ο κ. Αθανασίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM τόνισε πως πρόκειται περί αστειότητας.

«Παραιτούνται μόνο όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Νίκος Δένδιας εμπίπτουμε σ’ αυτές τις κατηγορίες», διευκρίνισε.

«Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίω��α σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου – τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο– με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει…» κατέληξε ο κ.Αθανασίου.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR