«Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής την Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο που δείχνει τον πρώην πλέον γγ της κυβέ��νησης Π.Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

«Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιονδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» επισήμανε αναφερόμενος προφανώς στην περίπτωση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκου.

Αναφερόμενος σε όσους ζητούν την παραίτηση Αθανασίου-Δένδια ο πρωθυπουργός είπε με νόημα πως «όλοι αυτοί ταυτίζονται με την Χρυσή Αυγή», εκφράζοντας έτσι την στήριξη του στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Εμείς προχωράμε με ομοψυχία και πολιτική σταθερότητα» τόνισε ο κ.Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και βγαίνει στις αγορές.

«Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός .

«Σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Βενιζέλος: Κανείς δεν θα υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας

Στο ίδιο ύφος και το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών Ε.Βενιζέλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν θα υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας ούτε έμμεσα ούτε άμεσα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θέλει να στείλει 3 μηνύματα: «Το πρώτο είναι η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και από το Μνημόνιο. Αλλάζουμε σελίδα και οι Έλληνες μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Το δεύτερο είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση. Ελπίζουμε τώρα να γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος. Το τρίτο αφορά τη Χρυσή Αυγή, όχι το κόμμα αλλά την εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Βενιζέλος, στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ θα θέσει «κόκκινες γραμμές» για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, έστειλε σαφή μηνύματα τονίζοντας ότι «πρέπει να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης».

ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1