«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας, ούτε έμμεσα ούτε άμεσα» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θέλει να στείλει 3 μηνύματα: «Το πρώτο είναι η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και από το Μνημόνιο. Αλλάζουμε σελίδα και οι Έλληνες μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Το δεύτερο είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση. Ελπίζουμε τώρα να γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος. Το τρίτο αφορά τη Χρυσή Αυγή, όχι το κόμμα αλλά την εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Βενιζέλος, στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣ��Κ θα θέσει «κόκκινες γραμμές» για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, έστειλε σαφή μηνύματα τονίζοντας ότι «πρέπει να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης».

Ο ίδιος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας με νόημα ότι θεωρεί «τραγικό αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικοί αρχηγοί υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων σε αυτή την υπόθεση (σ.σ.: εννοεί την Χρυσή Αυγή) για μικρά κομματικά οφέλη». Παράλληλα, απαντώντας στο αίτημα τ��υ αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή τόνισε ότι «η συζήτηση θα γίνει» και εκτίμησε ότι «θα φανεί η γύμνια» του κ. Τσίπρα.

«Μας ενδιαφέρει η προγραμματική συμφωνία και η πορεία της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές είναι ο συμβολισμός της επανόδου στη σταθερότητα: «Η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές, είναι ο συμβολισμός της επανόδου στη σταθερότητα. Οι αγορές είναι πιο γρήγορες από τις πολιτικές συζητήσεις. Η απάντηση των αγορών για το που είναι η ελληνική οικονομία θα είναι θετική».