Θέμα παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10, όπως υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με την «Ελιά» Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα. Δεν μπορεί να μείνει με “Μπαλτάκους” στην κυβέρνηση, πρέπει να φύγουν από όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και όχι προσωπική του άποψη.

«Ως ΠΑΣΟΚ πήραμε μια απόφαση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα. Δεν έχουμε ιδεολογική συνάφεια με το σύνολο της ΝΔ και μάλιστα με ένα υποσύνολο, όπως αυτό που εκφράζει ο κ. Μπαλτάκος, υπάρχει και πολιτισμική διαφορά» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μιλάει εδώ και έναν χρόνο για «θύλακες».

«Αυτοί που μετά τη δολοφονία του Φύσσα ανέπτυξαν τη θεωρία των 2 άκρων είναι και οι προνομιακοί συνομιλητές των άκρων» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, ζητώντας να επέμβει η Δικαιοσύνη και «να πάρει αυτά τα βίντεο για να μάθουμε ποιες είναι οι επαφές του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή».

Τέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη γιατί υπήρχε στο περιβάλλον του ο κ. Μπαλτάκος».