Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος θα απαντήσουν σχετικά με την δημοσιοποίηση του ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει τον πρώην γγ της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χ.Α Ηλία Κασιδιάρη. Αυτό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατηγορώντας παράλληλα τον πρώην γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης για την συνέντευξη που παραχώρησε λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του βίντεο.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του. Όμως, όταν έχει κάνει ένα τέτοιο λάθος δεν μπορεί να βγαίνει στα ΜΜΕ» είπε ο κ.Γρηγοράκος και πρόσθεσε «από το βήμα της Βουλής λέω στον κ. Μπαλτάκο να έχει μακρύ δρόμο αλλά δεν θα τελειώσει αν βγαίνει παγανιά στα ΜΜΕ και διαιωνίζει το λάθος του».

Ο κ.Γρηγοράκος επισήμανε ότι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συνεργασία με την ΝΔ ήταν «η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, η παραμονή στην ευρωζώνη, η δημοσιονομική προσαρμογή και η άμβλυνση των αδικιών».

«Η σύμπραξη των δύο κομμάτων δεν σημαίνει κατάλυση της πολιτικής τους ιδεολογίας… Δεν αφομοιώνει το ένα το άλλο. Το καθένα προβάλει τον λόγο του χωρίς να προσβάλει τον προγραμματικό λόγο της κυβέρνησης… Είναι ανεπίτρεπτος και ανιστόρητος και απαράδεκτος ο συσχετισμός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συνταχθεί με τον κ. Σαμαρά και αποτελεί πολιτική συνιστώσα του. Επιμένουμε και έχουμε την αυτονομία γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μεγάλες παρατάξεις και έχουν την ιστορική τους πορεία και αυτονομία» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «αυτό ποτέ δεν το κατάλαβε ο κ. Μπαλτάκος».