Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον πολιτικό όμιλο «Πατρίδα», που έχει ιδρύσει και θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, βρίσκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Δεν χρωστάω σε κανένα επώνυμο παρά μόνο στο λαό. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μου χρωστούν πολλά. Δεν τους χρωστάω τίποτα» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση από το κόμμα της ΝΔ, μετά την άρνηση της Συγγρού να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.

«Λυτρώθηκα. Συνεχίζω με την Πατρίδα και το Λαό. Έσπασα τις κομματικές αλυσίδες και τους ευχαριστώ. Σύντομα θα κριθούμε όλοι» υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος κάλεσε «να δούμε ποιοι συνεργάτες γύρω από τον κ. Σαμαρά, κρατικοί λειτουργοί αλλά και αυριανοί και υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».

«Δυστυχώς η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή» πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «αγνώμονα» τον Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε πως αν τον συναντούσε θα τον ρωτούσε: «Τι ψυχή θα παραδώσεις;».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα με τον Μπαλτάκο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σημείωσε πως όλοι ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα τον χτυπήσει τώρα που είναι κάτω.