​«Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις επαφές μου με την Χρυσή Αυγή». Αυτό τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην γγ της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος λίγες ώρες μετά τον σάλο που ξέσπασε από την δημοσιοποίηση του ΒΙΝΤΕΟ που τον δείχνει να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η.Κασιδιάρη.

«Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της χώρας και της παράταξης, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χ.Α. 'Ελεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους. Εγώ ήμουν γνωστός πριν την πολιτική, δεν περίμενα την θέση αυτή για να αποκτήσω ταυτότητα λόγου και πρωτοβουλιών» πρόσθεσε ο κ.Μπαλτάκος, ο οποίος μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στον Real fm, επισημαίνοντας ότι τέτοιες συνομιλίες ήταν για τον ίδιο μια καθημερινότητα.

«Ο Κασιδιάρης με είδε στην πόρτα και μου είπε: Θέλω να σε απασχολήσω, δεν ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση. Και η Κανέλλη ήρθε στο γραφείο μου, τι σημαίνει ότι είμαι κομμουνιστής;» διερωτήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες πριν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Δεν μιλούσα με ακαδημαϊκούς ….» είπε με νόημα ο κ.Μπαλτάκος, τονίζοντας ότι δεν θυμάται τι έλεγε περίπου έξι μήνες πριν όταν γίνονταν αυτές οι συνομιλίες. «Ήθελα να μάθω που το πάει ο Κασιδιάρης. Δεν είχε καταδικαστεί, ήταν κατηγορούμενος. Δεν του είπα τίποτα παραπάνω από όσα είχαν γραφτεί στον τύπο» πρόσθεσε.

"Δεν θυμάμαι αν έχω πει κάτι κακό για τον πρωθυπουργό - Έχω συναντηθεί με Μιχαλολιάκο και Παππά"

Σε ερώτηση του κ.Χατζηνικολάου, για το αν έχει πει κάτι ��ακό για τον Αντώνη Σαμαρά σε συνομιλίες του, ο κ.Μπαλτάκος είπε πως δεν θυμάται αν έχει πει κάτι κακό για τον πρωθυπουργό ή για κάποιον άλλο. «Έχω συναντηθεί πολλές φορές με πολλούς από αυτούς και στο διάδρομο και στο γραφείο μου ακόμη και με τον Ν.Μιχαλολιάκο, όταν του αφαίρεσαν τους αστυνομικούς και μου ζήτησε να μεσολαβήσω» υπογράμμισε.

Μιλώντας για την παραίτηση του, ο πρώην γγ της κυβέρνησης τόνισε πως δεν αποπέμφθηκε αλλά παραιτήθηκε και πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον πρωθυπουργό .

Για το δημοσίευμα των Νέων ότι έπινε συχνά καφέ με τον Χ,.Παππά, ο κ.Μπαλτάκος αφού είπε με νόημα πως δεν πίνει καφέ μόνο τσάι παραδέχτηκε ότι και ο κ.Παππάς είχε προσέλθει στο γραφείο του. «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και λέγονται αλλά δεν μπορώ να τα πω» συνέχισε ο κ.Μπαλτάκος και πρόσθεσε: «δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κάνει την θέση. Δεν είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου να κοιτάω μόνο τα Νομικά» .

"Είναι προϊόν υποκλοπής το ΒΙΝΤΕΟ δεν μπαίνει στην δικογραφία"

Σε ερώτημα για το αν πρέπει η δικαιοσύνη να ελέγξει τα λεγόμενα Μπαλτάκου στο επίμαχο ΒΙΝΤΕΟ, ο κ.Μπαλτάκος υποστήριξε πως πρόκειται για προϊόν υποκλοπής το οποίο δεν μπορεί να μπει στην δικογραφία.

"Δεν ξέρω που είναι ο γιος μου"

Σχολιάζοντας τους τραμπουκισμούς που διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστή τον γιο του και τους βουλευτές της Χ.Α στον πρώτο όροφο της Βουλής, ο κ.Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως όλα έγιναν στο διάδρομο. «Όταν ο γιος μου είδε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους ρώτησε που είναι ο Κασιδιάρης.Τότε άρχισε να βρίζει ο ένας τον άλλο. Στην συνέχεια οι βουλευτές της Χ.Α άρχισαν να λένε τα γνωστά να απειλούν με μηνύσεις..... δηλαδή οι άνθρωποι που σύμφωνα με την δικογραφία έχουν κάνει όργια, διαμαρτύρονται για τις κλωτσιές….» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλτάκος, επισημαίνοντας πως «ο γιος του είναι αξιωματικός, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπο, έχει δικό του κώδικα τιμής». Ο κ.Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως ο γιος του δεν αναζητείται αλλά είναι στην διαδικασία του αυτοφώρου, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία επαφή μαζί του και δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

Κλείνοντας τόνισε πως ποτέ δεν είπε ότι δεν τον διόρισε ο κ.Σαμαράς,αλλά διευκρίνισε πως δεν ήθελε να φορτώνει τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει στο κεφάλι τους δανειστές, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε με τα θέματα της Χρυσής Αυγής.

ΒΙΝΤΕΟ STAR