Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο υπουργός Δικα��οσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκεφτεί να παραιτηθώ. Είναι αστειότητες αυτές. Παραιτούνται όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και το συμφέρον της χώρας. Δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία ούτε εγώ ούτε ο κ. Δένδιας» δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

«Όσον αφορά το βίντεο, αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με θίγουν προσωπικά αυτά που λέει ο Μπαλτάκος» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο βίντεο-βόμβα με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης «κακώς έκανε μία τέτοια συνομιλία με βουλευτή ο οποίος εμπλεκόταν με θέματα δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι του ζήτησε εξηγήσεις και ο Μπαλτάκος του απάντησε ότι συζήτησε με τον Κασιδιάρη, για να τον αποφύγει.

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση προς εμένα και πολύ περισσότερο ούτε εγώ διανοήθηκα να παρέμβω στους δικαστές. Αν είχα παρέμβει γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης και οι άλλοι;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Αθανασίου εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την παραίτησή του, λέγοντας ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ασχοληθεί «με τα εσωτερικά του προβλήματα και τις παλινωδίες των στελεχών του».