​Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζοντας ότι εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο για έκδοση ομολόγου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Πριν από δύο χρόν��α, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας στην περιοχή. Ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από τη χώρα μας», είπε.

Όσο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές τόνισε:

«Η χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές και δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να βγούμε στις αγορές πολύ νωρίς, ίσως και στο πρώτο μισό του 2014».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

«Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ανοδικής καμπύλης. Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ», είπε ο κ. Σαμαράς.

Τέλος ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η αντίληψη για την Ελλάδα έχει αλλάξει.

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει. Επικρατεί μια νέα ψυχολογία, πρόκειται για μια καινούργια αίσθηση στη χώρα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε», είπε.