«Η τρικυμία που προκλήθηκε είναι τεχνητή για να αποπροσανατολισθεί η κοινή γνώμη από τη δράση της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

« Φυσικά και τηλεφώνησα στην εισαγγελία του πρωτοδικείου για θέματα αρμοδιότητάς μου όπως κάνω πολλές φορές κάθε ημέρα» ανέφερε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά διευκρίνισε ότι ουδέποτε έχει κάνει παρέμβαση για οποιοδήποτε ζήτημα.

«Δεν έκανα την παραμικρή παρέμβαση, αν έκανα θα την έκανα στους ανακριτές. Γιατί οι ανακριτές δεν προφυλάκισαν τον κ. Κασιδιάρη; Συνωμότησε όλη η Ελλάδα; Γιατί το βίντεο το παρουσίασε σήμερα, ύστερα από τόσους μήνες;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι είναι έγκριτη νομικός και υπενθύμισε ότι την επέλεξε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Αυτές οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας καλύπτουν. Είχαμε ανοχή και την καλύπταμε ή συνωμοτούσαμε εναντίον της; Ο μόνος τους φόβος είναι να μην ανέβουν τα ποσοστά της ΝΔ αν πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Καταντήσαμε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται υπέρ της Χρυσής Αυγής».

Παραιτείται κάποιος που με τις πράξεις του έχει πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης, αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού, δεν παραιτείται όταν έχει πράξει το καθήκον του.

Πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκοτζαμάνη η οποία διαβεβαίωσε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με βάση το Νόμο και χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες της Χρυσής Αυγής .