​Πρώτη ανάρτηση: 02/04/2014, 21:43

Για… «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στoυς τηλεοπτικούς σταθμούς «Extra 3», «Action 24» και «Kontra Channel».

«Όλα όσα βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πρώτον τις εκλεκτικές συγγένειες που καταγγέλλαμε τόσο καιρό, ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά, διότι ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, και στη Χρυσή Αυγή. Tον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Έτσι μάλιστα κατανοούμε πλήρως και για ποιο λόγο ο κ. Μπαλτάκος ήταν αυτός ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους "off the record", "off camera όχι on camera", είναι αδιάψευστο αυτό, το είχαμε καταγγείλει τότε, "μην μας ζορίζετε και πολύ γιατί θα συνεργαστούμε με την ΧΑ και θα κυβερνήσουμε ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλειοψηφία". Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρο την Χρυσή Αυγή όχι για λόγους νομιμότητας, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά», σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης πως «από την πρώτη στιγμή είπαμε η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκτός νόμου» και πρόσθεσε ότι «η δικαστική διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί πολιτική δίωξη».

"Πιστεύω ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν στη θέση τους. Οφείλουν να παραιτηθούν και για λόγους ευθιξίας αν θέλετε" , κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

Τόνισε επίσης ότι «τα τέσσερα χρόνια Μνημονίου ζούμε και τέσσερα χρόνια εκφυλισμού του κοινοβουλίου», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με την πρόταση μομφής κατά του κ. Σουρνάρα ήταν «να πέσουν οι μάσκες για την κυβέρνηση».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τη λαϊκή κινητοποίηση, αφού θα συγκρουστεί με την ολιγαρχία, ενώ μιλώντας για τους στόχους του κόμματός του στις ευρωεκλογές του Μαΐου τόνισε:

«Στόχος μας είναι να είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές ακόμα και με μία ψήφο. Όσο πιο μεγάλη βέβαια είναι η διαφορά, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει και η κυβέρνηση. Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη. Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για να φύγουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα τον εκπλήσσει και παράλληλα τον πληγώνει, ενώ για τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ είπε:

«Ο κ. Κουβέλης βρίσκεται σε σταυροδρόμι και πρέπει να διαλέξει αν θα πάει με το καταρρεόν πολιτικό σύστημα ή με την ιστορική προσπάθεια της Αριστεράς».

"Με την πρόταση μομφής που καταθέσαμε έπεσαν οι μάσκες"

«Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία εκφυλισμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» είπε ο κ. τσίπρας αναφερόμενος στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταθέτει συχνά η κυβέρνηση, αλλά και στη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθήθηκε στην ψηφοφορία του πονυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «σε αυτό έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής».

«Έπεσαν οι μάσκες, φανερώθηκε ότι η κυβέρνηση φυγομάχησε, έτρεμε τη βεβαιότητα ότι ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εκχώρησε τις τράπεζες σε συγκεκριμένα ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν έχαιρε της εκτίμησης 151 βουλευτών», είπε.