Σοκ και αίσθηση προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της συνομιλίας Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Αρχικά, στην κυβέρνηση δεν πίστευαν στα αυτιά τους ή και θεώρησαν, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε τις «εξαγγελίες» στη Βουλή, ότι επρόκειτο για μία από τις συνήθεις υπερβολές.

Ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του για το δελτίο ειδήσεων του Star o Π. Μποτσαράκος, θεωρεί πιθανό η συνομιλία αυτή να έγινε τον Οκτώβριο του 2013, όταν βρισκόταν στο «φόρτε» της η εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τη Χρυσή Αυγή, μετά τα όσα επακολούθησαν της δολοφονίας Φύσσα.

Επισημαίνει όμως στους συνομιλητές του ότι εξήγησε σε όλους τους τόν��υς στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τους οποίους είχε σχέσεις λόγω της γειτνίασης του γραφείου του με το δικό τους, ότι δεν ευσταθούν οι φόβοι τους για «στημένες διώξεις».

Αναγνωρίζει όμως ότι ήταν λάθος του να έχει επικοινωνίες εν αγνοία του πρωθυπουργού με στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος και ότι το αποτέλεσμα τελικά δεν ήταν να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της ΧΑ για τις ποινικές διώξεις, αλλά να χρεωθεί ο ίδιος και κατ’επέκταση η κυβέρνηση μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν χάρασσε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ότι ως πετυχημένος δικηγόρος διατύπωνε τη γνώμη του για νομικά μόνο ζητήματα. Παραδέχεται πάντως ότι παγιδεύθηκε από τη Χρυσή Αυγή και ότι εξέθεσε τελικά την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως θεώρησαν ευθύς εξαρχής ασυγχώρητο το λάθος Μπαλτάκου, ενώ δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά που θεωρούν ότι εφάρμοσε μία προσωπική πολιτική, εν αγνοία τους.

BINTEO STAR