Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποκάλυψη του Ηλία Κασιδιάρη ότι έχει ηχογραφήσει και βιντεοσκοπήσει διάλογο δικό του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος και υπέβαλε την παραίτησή του.

Εκτός από τις ανακοινώσεις και τις αιχμηρές δηλώσεις από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Αγ.Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως πρόκειται «για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι 'γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής', όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για το βίντε�� Μπαλτάκου

Να πάρει η κυβέρνηση συγκεκριμένη θέση για την επίμαχη συνομιλία ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, σχολιάζοντας πως από τη συνομιλία αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

"Το γεγονός αυτό και οι συνομιλίες επιβεβαιώνουν, αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει πει το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος. Η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτή και ο κόσμος βοά για αυτό. Τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Για αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν οι εγκληματικές της πράξεις και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" καταλήγει η ανακοίνωση .

Χρ.Ζώης: Να παραιτηθούν Δένδιας και Αθανασίου

Την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και όσων άλλων εμπλέκονται, ζήτησε με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης για τη Πατρίδα και το Λαό» Χρήστος Ζώης.
«Η ήδη τραυματισμένη δημοκρατία μας και οι απαξιωμένοι θεσμοί δέχονται σήμερα χαριστική βολή. Εμβρόντητοι, γινόμαστε μάρτυρες διαλόγων, οι οποίοι κινούνται μεταξύ γελοιοποίησης και απαξίωσης των θεσμών και ωμής συναλλαγής» επισήμανε ο κ. Ζώης.