​Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ότι έχει στην κατοχή του ΒΙΝΤΕΟ, στο οποίο καταγράφεται συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Τα κόμματα χωρίς να υιοθετούν τα λεγόμενα του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να εξεταστεί η γνησιότητα του υλικού.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη επεσήμανε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύσταση�� και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο ύφος και οι δηλώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου και της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης τόνισε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη είπε μεταξυ άλλων: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του Συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

Έντονη ήταν η αντίδραση του "εμπλεκόμενου" στο ΒΙΝΤΕΟ Κασιδιάρη υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του.