Χαμός επικράτησε στη Βουλή λίγο μετά τη καταγγελία-βόμβα του Ηλία Κασιδιάρη για την καταγεγραμμένη συνομιλία με τον Τάκη Μπαλτάκο, που οδήγησε στην παραίτησή του από τη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης.

«Η μόνιμη επωδός αυτής της κυβέρνησης είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος αναφέρθηκε στο βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο και υπογράμμισε ότι ομολόγησε ότι η δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής ασκήθηκε διότι κόβει ψήφους από το Σαμαρά και χάνεται το προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ. «Να με ακούσει με απόλυτη προσοχή η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει έννομο συμφέρον να λάβει θέση» πρόσθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνομιλίες του βίντεο.

«Έχει πληγεί βάναυσα το πολίτευμα και η εθνική κυριαρχία. Ενεργοποιείται το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που επιτάσσει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.Με βάση αυτά τα στοιχεία απαιτώ να συλληφθεί η επίορκη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γκουτζαμάνη, που λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο της εκτελεστικής ομάδας του Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου, και να παραπεμφθούν οι επίορκοι υπουργοί σε ειδικό δικαστήριο, ιδίως για τ��ν υπουργό της Δικαιοσύνης έχει τεκμηριωθεί πλέον η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Απαιτώ να παραιτηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Κασιδιάρης.

Τι απάντησε ο Αθανασίου

«Η Ελλάδα αποτελεί κράτος Δικαίου και θα εξακολουθήσει να είναι κράτος Δικαίου. Θα εξακολουθήσει να πολεμά όσους επιβουλεύονται τη διάκριση των εξουσιών με τα όπλα της δημοκρατίας και όχι με τα όπλα αυτών που την επιβουλεύονται» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αναφερόμενος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «επελέγη γιατί ήταν η πρώτη στην επετηρίδα της», ενώ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ανακρίτρια της Χρυσής Αυγής σημείωσε: «Ήμουν τότε στις Βρυξέλλες και πήρα να ενημερωθώ από ενδιαφέρον για το που βρίσκεται η έρευνα».

Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος σηκώθηκε από τα έδρανα και φώναζε σε πολύ έντονο ύφος: «Ομολογία ντροπής. Αίσχος. Παρενέβη στη Δικαιοσύνη»!

Ο κ. Αθανασίου συνέχισε την τοποθέτησή του μετά την παρέμβαση του προεδρεύοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης Χρήστου Μαρκογιαννάκη για να να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Άλλο παρέμβαση και άλλο ενημέρωση. Άλλο αν θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις είναι δικό τους θέμα» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.