«Έχουμε μια καταστροφή μέσα από την οποία επιχειρούμε να βγούμε νικητές, να ανορθώσουμε το νησί» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την φάση των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι συζήτησε με εκπροσώπους φορέων για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Κεφαλονιάς και υπογράμμισε ότι ήδη έχουν προωθηθεί λύσεις για την επίλυση των ανθρώπινων προβλημάτων, των υποδομών, των σχολείων της Κεφαλονιάς και «κάθε πλευράς που ο σεισμός χτύπησε την κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στον Τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 50%, επεσήμανε ότι λειτουργεί πλήρως το αεροδρόμιο και υποστήριξε ότι σε 8 μέρες από τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για όλο το οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι λειτουργούν όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς με εξαίρεση ένα το οποίο θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση των πληγέντων στην Κεφαλονιά: «Η αποκατάσταση των πληγέντων προχωράει με γοργά βήματα και σε ότι αφορά την καταβολή επιδομάτων του νοικοκυριού της κάθε οικογένειας και σε ότι αφορά ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση και την στέγαση πολιτών που έχουν επικίνδυνες οικίες. Η ζωή προχωράει, ο σεισμός είναι η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη και για την δημιουργία νέων υποδομών στο νησί».