​Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Ντάισελμπλουμ, έγιναν από την πλευρά του Ολλανδού πολιτικού θερμές δηλώσεις για την πρόοδο της Ελλάδας σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον κ. Σόιμπλε βρέθηκαν το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και η επικείμενη επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία της καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να οριστεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης της κ. Μέρκελ, που τοποθετείται κατά πάσα πιθανότητα πριν από το Πάσχα.

Ο Γερμανός υπουργός, συναντήθηκε και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με βασικό θέμα στην ατζέντα την ίδρυση του ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, δεν έκανε δηλώσεις κατά την είσοδο ή την έξοδό του από το μέγαρο Μαξίμου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα, ωστόσο, στη Δημόσια Τηλεόραση τόνισε:"Κανένας στη Γερμανία, ούτε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αντιθέτως, βοηθούμε την Ελλάδα, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι, να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Αλλά παρακολουθούμε ώστε και η Ελλάδα να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι ευχάριστα, το έχω πει πολύ συχνά στη Γερμανία, και έχουμε κατανόηση, αλλά είναι επιβεβλημένα. Είναι όμως στη σωστή κατεύθυνση. Γι' αυτό και κατανοώ εκείνους που λένε αμάν αυτοί οι Γερμανοί!' ".

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ STAR