​Την έντονη κριτική του άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου. Μάλιστα εξέφρασε την αγωνία του για το τι θα επιλέξει στις ευρωεκλογές!

«Έχω μια φοβερή αδυναμία… Να ψηφίσω Κουβέλη, ο οποίος μαδάει το μουστάκι του; Τον Βενιζέλο με τον Παπανδρέου, με τη χυδαιότητα και αμφισβήτηση και τη μορφή πολυδιάσπασης του χώρου της Ελιάς; Ή τον Θεοδωράκη που το κόμμα του είναι υπό διαμόρφωση και δεν ξέρουμε τι θα βγει;
Έτσι μου’ ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. Δεν είμαι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν και θα πουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚος και θα ψηφίσω… χραπ! Δεν το κάνω αυτό… Τι είναι το ευχερέστερο και πιο αποτελεσματικό και έγκυρο που μπορώ να κάνω; Αν συνεχίσουμε έτσι; Να καθίσω να παίρνω θέση επί διαφωνίας Σαμαρά και Βενιζέλου;» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα σχολίασε την στάση του Γιώργου Παπανδρέου στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και έκανε μία ιστορική αναδρομή για το πώς εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από μία υιοθεσία την οποία έκανε ο κ. Σημίτης που του έδωσε το δαχτυλίδι. Έτσι, είχε δύο δαχτυλίδια. Το πρώτο ήταν το κληρονομικό, του Ανδρέα, και το δεύτερο αυτό που του έδωσε ο κ. Σημίτης. Αυτομάτως ήταν σίγουρο ότι μετά από αυτό θα εκλεγεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να υπάρξει άλλος, σοβαρός υποψήφιος.
Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου. Τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τον έκανε υπουργό Οικ��νομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου. Και έκανε όλα τα λάθη που μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση. Έκανε το στέλεχος της κυβέρνησης που δεν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή η ομάδα του είχε λυσσάξει! Ορισμένοι βουλευτές του είχαν λυσσάξει και ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο. Αυτά ο κ. Παπανδρέου τα ήξερε και έπρεπε έγκαιρα να αντιδράσει. Δεν το έκανε και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο, διότι δεν έπεσε, τον έριξαν».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει και την δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Συγκεκριμένα, την χαρακτήρισε ως χυδαιότητα και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες».

Τέλος υποστήριξε ότι η κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου δείχνει «την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης».

ΒΙΝΤΕΟ STAR