Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το άρθρο 2 του Πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες εξήγησε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως επρόκειτο για μία προσωπική ψήφο, και πως ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα

«Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά γι�� διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών. Δεν έθεσα και δεν θα έθετα σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική και πολιτική ψήφος και ήταν και μία δήλωση πάνω σε ζητήματα τα οποία πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει από το ΠΑΣΟΚ μετά και το επεισόδιο με τον Ε.Βενιζέλο λόγω της ψήφου στο Πολυνομοσχέδιο, ο πρώην πρωθυπουργός διέψευσε τις φήμες περί αποχώρησής του από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος.

«Ναι, ναι, φήμες και το να μιλάς για φήμες Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνο...» είπε με νόημα ο κ.Παπανδρέου

Σε ερωτήσεις σχετικά με την σταθερότητα της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η επιβίωση της δικομματικής θα διασφαλιστεί από τη γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επακόλουθη στήριξη της κοινωνίας.

Ερωτώμενος για το αν θα απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα σε περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, απάντησε ότι αντισυστημική ψήφος θα υπάρξει σε όλη την Ευρώπη.

«Προσωπικά στήριζα την κυβέρνηση, έφτασα να παραιτηθώ από πρωθυπουργός για να δημιουργηθεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός, οπότε είμαι υπέρ του να πετύχει η κυβέρνηση. Είμαστε στο τέλος και πιστεύω ότι κανείς δεν θα ήθελε να βάλει σε κίνδυνο το επιτυχές κλείσιμο του προγράμματος προσαρμογής» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός,.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε επίσης εάν κρίνει εφικτό το να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση το πρόγραμμα και να μείνει στην εξουσία ως το 2016.

«Πιστεύω ότι μπορεί. Εγώ θα εστίαζα περισσότερο στις διαρθρωτικές αλλαγές -και αυτό αποτελεί και την κριτική μου στην κυβέρνηση» τόνισε.
Δείτε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ
Βιντεο star