Η Πάτρα ήταν ο επόμενος σταθμός του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού συνομίλησε με τους πολίτες δεχόμενος ερωτήσεις, ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Ο κ. Θεοδωράκης εκνευρίστηκε και μάλιστα εις διπλούν, με περιστατικά που παραπέμπουν στο χθεσινό άρθρο του Δημήτρη Κυριακόπουλου όπου κατήγγειλε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις του Ποταμιού και προσπαθούν να τις διαλύσουν.

«Να σας πω για αυτό που με ρωτάτε. Επιτρέψτε μου κύριε. Κάνατε ένα ερώτημα 4,5 λεπτά, να δώσω μια απάντηση. Δεν είστε ο μοναδικό�� καλεσμένος εδώ» αποκρίθηκε μετά από ερώτηση πολίτη ο κ. Θεοδωράκης.

«Λοιπόν… φίλτατε ή σύντροφε, όπως θα ήθελες να σε αποκαλώ ίσως» πρόσθεσε ο ίδιος και απάντησε στην ερώτηση για το ποιος φταίει για το πως κατάντησε η χώρα λέγοντας πως δεν φταίει ένα πρόσωπο αλλά «ένα ολόκληρο σύστημα που έχει μάθει να ζει με μίζες».

Κατά τη διάρκεια της απάντησής του, ο κ. Θεοδωράκης βγήκε από τα ρούχα του εις διπλούν. Στην πρώτη περίπτωση σταμάτησε να μιλάει και ρώτησε κάποιους πολίτες: «Παιδιά, τι συμβαίνει; Απαντάω σε μια ερώτηση... Μα, μου κάνετε νοήματα!». Πριν συνεχίσει, έκανε μια παύση και έριξε… μισο βλέμμα στους συγκεκριμένους πολίτες. Λίγο μετά, άκουσε το χτύπημα ενός κινητού τηλεφώνου και ενοχλημένος είπε στον κάτοχό του: «Αγαπητέ… Θα το κλείσουμε»!

Ο δεύτερος εκνευρισμός ήρθε όταν πολίτης κάλεσε υπό μορφή ερωτήματος τον δημοσιογράφο να αλλάξει το κείμενο με όσα αναφέρει σε κάθε ομιλία του. Ιδιαίτερα ενοχλημένος, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι την ίδια παρέμβαση δέχθηκε και στη συγκέντρωσή του στα Χανιά, αφήνοντας να εννοηθεί «στημένες» ερωτήσεις από «στημένα» πρόσωπα.

Όπως σας αναφέραμε χθες, ο ιδρυτής του Ποταμιού, πάντως, τοποθετήθηκε και για το πόσο σκοπεύει να μείνει στην πολιτική: «Το ποτάμι θα πορευτεί με νέα πρόσωπα, θα μείνω στην πολιτική μέχρι ��α 60 μου».

*βίντεο από dete.gr