«Σας καλωσορίζω σε αυτή την όμορφη χώρα»!

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το Ζάππειο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Eurogroup, ο Γιάννης Στουρνάρας.

O υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα ασχοληθεί με τα κοινωνικά προβλήματα και την ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει έκθεση προόδου και πρόσθεσε ότι -μεταξύ άλλων- θα συζητηθεί στο Eurogroup το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των δόσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή, πρώτη μέρας εργασίας, τρία θα είναι τα θέματα στην ατζέντα:

• Οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας και η οικονομική σταθερότητα

• Η χρηματοδότηση της οικονομίας βασισμένη στην έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής

• Η προετοιμασία για τις συνεδριάσεις του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα και οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα

Με καλά λόγια αναφέρθηκαν στην Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Όλι Ρεν προσερχόμενοι στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, o οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα μας ανακάμπτει. Σε ερώτηση του STAR για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους απάντησε: «Περιμένουμε την ανακοίνωση της Eurostat (σ.σ.: για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος) προς το τέλο�� του μήνα. Η συζήτηση θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή μετά το καλοκαίρι. Δεν είναι του παρόντος, είναι θέμα για το μέλλον». Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι η τρόικα θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και προτάσεις για την εκταμίευση των δόσεων.

«Αυτή τη φορά έχουμε καλύτερα νέα για την Ελλάδα. Είναι καλύτερες οι προοπτικές για τους Έλληνες μετά τις θυσίες» δήλωσε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, τονίζοντας ότι θα προβεί σε αναλυτικότερες δηλώσεις αφού δει την έκθεση. «Ολοκληρώθηκαν οι επώδυνες διαπραγματεύσεις και θα συζητήσουμε για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» κατέληξε ο Όλι Ρεν.