​Η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά για το ΠΑΣΟΚ….. Τα πηγαδάκια έχουν πάρει και πάλι φωτιά στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τον νέο πόλεμο μεταξύ Παπανδρέου –Βενιζέλου με αφορμή το "όχι" του πρώην πρωθυπουργού στο άρθρο 2 του Πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες.

Η κόντρα μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ τροφοδότησε νέα σενάρια για το μέλλον του κόμματος .

Προβληματισμός και εκνευρισμός επικρατεί στα λημέρια του ΠΑΣΟΚ, με τους περισσότερους βουλευτές του κόμματος να δείχνουν αιφνιδιασμένοι από την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού να ψηφίσει παρών, καθώς στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του είχε αναφέρει ότι θα περιμένει την τελική διατύπωση για να αποφασίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε λάβει μέρος στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων τον τελευταίο καιρό, οπότε δεν είχαν διαφανεί οι προθέσεις του. Μάλιστα, κομματικά στελέχη ήταν πεπεισμένα ότι δεν θα υπήρχαν διαφοροποιήσεις κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Το «ΟΧΙ» του πρώην πρωθυπουργού εξόργισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αποτέλεσ��α να ακολουθήσει έναςχαμός στο γραφείου του κ.Παπανδρέου μισή ώρα μετά την ψηφοφορία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι παίζει προσωπικά πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της παράταξης.

«Είναι ντροπή η στάση σου!» φέρεται να τού είπε, όπως αναλυτικά γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr

«Ξέρεις πολύ καλά ότι εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε να π��ει η ρύθμιση σε μια κατεύθυνση που να εξυγιαίνει τις τράπεζες και να είναι ανταγωνιστικές οι μετοχές».

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν απάντησε επί της ουσίας, αλλά είπε ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει ευθύνη για το τραπεζικό σύστημα.

Καρύδης: «Ανεύθυνη και ακατανόητη η στάση του Γ. Παπανδρέου»

Μετά από αυτά οι σχέσεις των δύο ανδρών φαίνεται να είναι εκ νέου σε τεντωμένο σχοινί , ενώ ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης μιλώντας στον Βήμα 99,5 χαρακτήρισε ανεύθυνη και ακατανόητη την στάση του κ. Παπανδρέου, ενώ ανέφερε ότι για να υπάρξει επαναπροσέγγιση, αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού.

«Ο καθένας είναι μπροστά τις ευθύνες του. Χθες δεν υπήρξε ρήγμα μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου, αλλά μια πολιτική στάση του κ. Παπανδρέου, την οποία θεωρώ ανεύθυνη και ακατανόητη. Διότι εάν κάποιος έχει να θέσει θέματα, έρχεται στην κοινοβουλευτική ομάδα, που έγινε και μίλησαν 10 βουλευτές, ζητάει από την κοινοβουλευτική ομάδα, εάν θεωρεί ότι οι θέσεις του είναι ορθές, να αλλάξει άποψη ή να συμφωνήσει με τη δική του, μιλάει στη Βουλή. Τίποτα δεν έγινε από αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ για Παπανδρέου: Είναι παράγων αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας

Την ίδια ώρα ανώτερη πηγή της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πολλών ημερών ότι οι Παπανδρεϊκοί δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, αναφέρει πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συνεχίσει την απομόνωση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας» .

Παράλληλα, και ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολιάζοντας την στάση του πρώην πρωθυπουργού έκανε λόγο για «πολιτικό λάθος».

Το σίγουρο είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της ΕΛΙΑΣ θα δρομολογήσει εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε.Βενιζέλος προετοιμάζεται πάντως για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει εναντίον του πρώην κ.Παπανδρέου και το επιχείρημα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και άλλα θέματα ηθικής.

ΒΙΝΤΕΟ STAR