Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega, αναφερόμενος στη χθεσινή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να στήσει ένα μεγάλο σκηνικό έντασης. Τελικά εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να φύγει από την αίθουσα για να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος. Μόνο που η πλατεία δεν είναι ίδια με αυτή που ήταν πριν από 3 χρόνια. Τότε ήταν 200.000 άνθρωποι, χθες ήταν 2.000» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο ίδιος, τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «μία φάση πίσω από τις εξελίξεις» και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επενδύει σε ένα ψεύτικο διχασμό “Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο” σε μια φάση που η χώρα φαίνεται ότι βγαίνει από την κρίση. Όλες οι τοποθετήσεις του έχουν έναν και μόνο σκοπό: πως θα δυναμιτίσει το κλίμα».

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σύμφωνα με το Σύνταγμα «δεν μπορεί να γίνει άλλη πρόταση μομφής εντός εξαμήνου από την προηγούμενη» (σ.σ.: είχε καταθέσει τον Νοέμβριο του 2013), ενώ όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «όμοια» που αναφέρεται για την πρόταση δυσπιστίας στον Κανονισμό της Βουλής σημείωσε: «Συμφωνούν οι 9 στους 10 συνταγματολόγοι, δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα».