​Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα,επικαλούμενος το άρθρο 142, κατέθεσε το μεσημέρι της Κυριακής εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ.Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο και χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ε��ληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας» , κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και να ξεπουλήσει τη χώρα σε ντόπιους ολιγάρχες» .

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιθυμεί να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη και να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία που θέλουν να εκμηδενιστέι.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκχώρηση του δημόσιο πλούτου, η οποία παράλληλα προπαγανδίζει το πλεόνασμα.

«Είναι μια ντροπιαστική συνθηκολόγηση μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας» είπε. «Το νομοσχέδιο είναι διπλή εκκαθάριση. Σε τράπεζες και σε εργασιακό-ασφαλιστικό» τόνισε επίσης.«Διαλύετε επαγγελματικές ομάδες και ξεπουλάτε κομμάτι κομμάτι τη χώρα… Γράφετε τις πιο μαύρες σελίδες της συντηρητικής παράταξής σας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα έχετε το θράσος να λέτε ότι τελειώσατε το έργο σας. Όχι, σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει βαθιά στον τάφο την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να μην σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε αυτό το έργο και μάλιστα να διεκδικείτε θέσεις πενταετούς διάρκειας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε επίσης και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη καλώντας τον να πει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. «Να εξηγήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί», είπε και υπογράμμισε: «η παραμονή του στην κυβέρνηση αποτελεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης».

Τέλος, ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε και σε αυτούς που εκφράζουν την κεντροαριστερά, λέγοντας ότι στηρίζουν μια κυβέρνηση που συντάσσεται με το αντικομμουνιστικό δόγμα Μπαλτάκου, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα είναι ημέρα μνήμης της εκτέλεσης του Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες του Μαΐου. «Τα μέτρα σας τελειώνουν στις 25 Μαΐου» είπε με νόημα

Δ.Σταμάτης: Βάλλετε εναντίον των εθνικών συμφερόντων

15700136_12919019_limghandler.jpg

Για απελπισία που οδηγεί σε απονενοημένο διάβημα για να καθυστερήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου και η εκταμίευση των δόσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. «Βάλλετε εναντίον των εθνικών συμφερόντων» τόνισε, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα πως αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα είχε γυρίσει στην δραχμή.

Ο κ.Σταμάτης είπε πάντως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση αποδέχεται αμέσως την πρόκληση «γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ