​Την επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς – Δημοκρατική Παράταξη έκανε την Κυριακή ο Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι στόχος είναι να εκφραστεί μέσα από αυτό η κεντροαριστερά της ευθύνης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την ψήφο σημαντική για την Ελιά, τονίζοντας:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είναι ίδιο να διεκδικείς την καταγραφή σου σε ένα συμπαθητικό σχήμα και το ίδιο να κουβαλάς στην πλάτη σου το βάρος της οικονομικής κρίσης και της οριστικής εξόδου με ασφάλεια και αποφασιστικότητα. Στις εκλογές αυτές που έχουν τη θεσμική ιδιομορφία τους, τίποτα δεν είναι χαλαρό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την «στρατηγική της εφόδου» που εφαρμόζει λέγοντας:

«Η στρατηγική αυτή απέτυχε από τα αποδυτήρια κι αυτό φαίνεται στη νευρικότητα, τη θλίψη, στον αδιέξοδο λόγο που δεν θα πω αντεθνικό, αλλά αντιπαραγωγικό στη διαδικασία εξόδου από την κρίση».

Ο Ε. Βένιζελος χαρακτήρισε επίσης την ψήφο στην Ελιά «ψήφο στη σταθερότητα της χώρας, στην α��άκαμψη της οικονομίας, στην ενότητα του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, παίρνοντας τον λόγο δήλωσε ότι η Ελιά προσφέρει ανανέωση ως ένα ψηφοδέλτιο που ενώνει δυνάμεις και όχι σαν πασαρέλα.

Επιτέθηκε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει και στον υπουργό Ανάπτυξης, αναφέροντας:

«Κάποιοι το 2007 αποθέωναν τη φαρμακευτική δαπάνη και τώρα το παίζουν μεταρρυθμιστές».

Όπως έγραψε και το star.gr, οι υποψήφιοι της Ελιάς είναι 42, ενώ το 42ο πρόσωπο θα είναι μουσουλμάνος από τη Θράκη και θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.