​Την απόφασή του να φύγει από το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών. Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας, ήρεμος και ανακουφισμένος για την ολοκλήρωση της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα.

Κάνοντας μάλιστα έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο δηλώνει:

«Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε πολλές φορές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι έμενε πάρα πολλές ώρες στο υπουργείο και επιστρέφοντας σπίτι του ξαγρυπνούσε για να παρακολουθεί όλες τις μεταμ��σονύχτιες τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές.

Το τι ακριβώς θα κάνει ο κ. Στουρνάρας φεύγοντας από το υπουργείο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις ευρωεκλογές και μετά συζητά με συνεργάτες του τρεις εναλλακτικές επιλογές.

Η πρώτη είναι η ανάληψη των καθηκόντων του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Σκέφτεται επίσης την ανάληψη ενός χαρτοφυλακίου στην επόμενη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ δεν αποκλείει και την θέση βουλευτή Επικρατείας στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Στουρνάρας δηλώνει αισιόδοξος και για την έξοδο της χώρας στις αγορές, τονίζοντας:

«Μόλις πέσει χρήμα, είναι πολύ πιθανόν να γίνει ένα τέτοιο “μπαμ” στην αγορά και να κινηθούν ακόμα πιο κάτω τα spreads, τα οποία έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά, ώστε ο δανεισμός να γίνει δελεαστικός».

Αυτό που θέλει πάντως είναι να είναι εκείνος που θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, αφού έχει οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους περισσότερους Ευρωπαίους ομολόγους του.