Χωρίς να ανακοινώσει νέες ρυθμίσεις για το γάλα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στην κριτική που δέχθηκε και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και από την πλευρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως οι Ν. Σηφουνάκης, Θ. Μωραΐτης, Ι.Τζαμτζής και Μ.Κασσής.

«Εδώ δεν μιλάμε για πολιτική κριτική. Υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί και βαριές προσωπικές επιθέσεις από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Στην Ελλάδα είμαστε λίγοι, και γνωριζόμαστε. Και ξέρουμε ποιοι είμαστε οι καθαροί και ποιοι όχι. Ξέρουμε ότι τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν. Τις επιθέσεις σε λίγες μέρες κανείς δεν θα τις θυμάται. Ο καταναλωτής θα θυμ��ται την θετική επίδραση στην καθημερινότητά του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γάλα.

«Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα. Για να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στην βάση της κοινής λογικής, της επιστήμης και των δεσμεύσεών μας. Να σημειώσω ότι κάθε άλλο σκοπό έχουμε από το να βλάψουμε. Το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας είναι αποδεικτικό των προθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορούμε ότι έχουμε ακριβότερο γάλα 34% από τον μέσο κοινοτικό όρο και φαντάζομαι ότι όλοι θα δείτε το Υπουργείο έχει δίκιο» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι αρνητικό ότι εισάγουμε για πρώτη φορά το ελληνικό σήμα και θα το ξεκινήσουμε από το γάλα; Είναι αρ��ητικό ότι εισάγουμε το γάλα ημέρας δίνοντας πλεονέκτημα στην τοπική γαλακτοβιομηχανία;», αναρωτήθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «έχουμε αποφασίσει να υιοθετήσουμε το 82% των συστάσεων του ΟΟΣΑ και το 8% τροποποιημένο. Σ’ αυτό το 8% ανήκουν το γάλα και τα φάρμακα».