​Την ανάγκη -άμεσης- συμφωνίας για το χρέος με τους δανειστές επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Real News ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο τρόπος, όσο το να γίνει σύντομα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εκ νέου πρόσκλησης στον Φώτη Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς αποκλείει το σενάριο του "μεγάλου συνασπισμού" με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όσο η αξιωματική αντιπολίτευση μένει κολλημένη στο χειρότερο χθες δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μαζί της».

Επίσης, τονίζει ότι "τον εφιάλτη τον διώξαμε, χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα της Ελπίδας".

Στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως στόχος του παραμένει ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και αυτό, όπως τόνισε θα επιτευχθεί μόλις η ανάπτυξη ανεβάσει ρυθμούς.

Εκτίμησε ότι τα φορολογικά βάρη θα μοιράζονται καλύτερα, λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια, αυτοί που πλήρωναν πολλά θα πληρώνουν σταδιακά λιγότερα και αυτοί που δεν πλήρωναν θα αρχίζουν τώρα να συνεισφέρουν.

«Όμως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό. Δεν πρέπει να βρεθούμε ποτέ ξανά στην ανάγκη μνημονίων και στο έλεος των δανειστών» υπογράμμισε.

Για τις ευρωεκλογές αναφέρει πως το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο «Ποτάμι» είπε ότι δεν αποτελεί καμία απειλή για την ΝΔ.

Στην ερώτηση εάν ο Γ. Στουρνάαρς θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Γ. Στουρνάρας είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Στην πιο δύσκολη στιγμή και πως για όλα τα άλλα «είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη».

Σε άλλη ερώτηση εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα ήταν καλός επίτροπος τονίζει: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».

ΒΙΝΤΕΟ ΔΤ