Φαίνεται πως έκλεισαν για την κυβέρνηση τα μεγάλα μέτωπα παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν ακόμη για διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Οι περισσότεροι βουλευτές που αντιδρούσαν κάμφθηκαν και στην κυβέρνηση περιμένουν το πολυνομοσχέδιο να περάσει από τη Βουλή χωρίς εκπλήξεις ενώ εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια από τον ξένο Τύπο ενόψει και της προοπτικής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

«Οι κυβερνήσεις φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των κλάδων αλλά τώρα εμείς είπαμε να μη φοβηθούμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός ανάπτυξης ενημέρωσε σήμερα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι όμως αργότερα στην Κ.Ο άφησαν αιχμές εναντίον του και πήραν απάντηση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο: «Κανείς δεν έχει μιλήσει πιο σκληρά για τον Χατζηδάκη». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κοινοβουλευτική διαδικασία, που «εξευτελίζει τους βουλευτές».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε ότι θα συνταχθεί με την απόφαση της Κ.Ο παρά τη διαφωνία του για τη ρύθμιση των φαρμακείων

«Πρέπει να μην ψηφίσω αλλά αν είναι να πέσει η κυβέρνηση ...».

Την παραίτηση του Κωστή Χατζηδάκη ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος που θα ψηφίσει όμως επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. «Να παραιτηθεί ο Χατζηδάκης για το μπλέξιμο που δημιούργησε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ πάντως για το γάλα κάμφθηκαν από χθες καθώς και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «αποτράπηκαν τα χειρότερα και θα δούμε πως θα λειτουργήσει η ρύθμιση στην πράξη».

Ωστόσο επιφυλάξεις κυβερνητικών βουλευτών υπάρχουν για τη διάρκεια του παστεριωμένου γάλακτος, τα φαρμακεία και την επιβάρυνση στα φωτοβολταϊκά , ενώ το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι δεν περνάει ότι δεν είναι προαπαιτούμενο

Η ελλ��νική κυβέρνηση όμως φαίνεται να είναι έτοιμη για έξοδο στις αγορές, όπως αποκάλυψε χθες σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το Star.

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένα:

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ 5ΕΤΗ ΟΜΟΛΟΓΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΟΣΗΣ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει όλη η προεργασία σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη προκειμένου η Ελλάδα να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για να βγούμε στις αγορές.

Έχει επιβεβαιωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για πώληση 3ετων και 5ετων ομολόγων έως και 5 δισ. ευρώ.