Σε πολύ θετικό κλίμα και με ανταλλαγή δώρων και κομπλιμέντων πραγματοποιήθηκε η 40λεπτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό.

«Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

Ο κ.Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη «λάμψη της ορθοδοξίας», ενώ ο Φραγκίσκος χάρισε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

papas3.jpg

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εγκάρδια συνάντηση με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και θέματα τα οποία άπτονται της περιοχής μας και της περιφέρειας. Νομίζω ότι είναι ένας πεφωτισμένος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας με εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, την οποία εκφράζει και στους λόγους του. Νομίζω ότι είναι ένας Πάπας, της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», είπε από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας.

papas1.jpg

Σχολιάζοντας το εγκάρδιο κλίμα της συνάντησης αλλά και τα όσα είπε ο Ποντίφικας για το πρόσωπο του ο κ.Παπούλιας είπε «Ακριβώς, το κλίμα ήταν πάρα πολύ εγκάρδιο με αναφορές στα παιδικά χρόνια του Πάπα, που 13 χρόνων, στην Αργεντινή, δούλευε για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του και η παρατήρησή μου είναι ότι ένας νέος, ένα παιδί, που περνά αυτές τις δυσκολίες, γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητος στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

φωτο eurokinissi