​Την Κυριακή θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της "Ελιάς". Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ε. Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Την ίδια μέρα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος θα δημοσιοποιηθεί και η σύνθεση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενωτικό. Θα δείτε την Κυριακή στα 42 ονόματα πόσα νέα παιδιά, αγνά με προσόντα, εκφράζουν μια άλλη ανανέωση χωρίς καμία ενοχή και κανένα βάρος. Έχω ήδη ζητήσει από προβεβλημένα στελέχη μας να λάβουν την ευθύνη, ώστε να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί...» σχολίασε ο κ.Βενιζέλος

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και την ψηφοφορία της Κυριακής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σε αυτό "αποτυπώνεται η συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, που είναι η «τελική συμφωνία» η ο��οία οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση". Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, γιατί θα σημάνει την είσοδο της χώρας στην «κανονικότητα». Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι η χώρα αποκαθιστά την υπερηφάνεια και κυρίως την ανεξαρτησία της. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σε εποπτεία, όπως, άλλωστε, θα είναι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι "η στρατηγική εφόδου του κάηκε στα αποδυτήρια" και εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει με τις νέες ξεπερασμένες δυνάμεις της μεταπολίτευσης».

«Αυτοί γέρασαν πριν προλάβουν. Από τη στρ��τηγική της εφόδου πάνε στην απαξίωση...» πρόσθεσε.