Όλα «μέλι-γάλα» με την τρόικα και την κυβέρνηση. Αυτό διαβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις αλλαγές που φέρνει το Πολυνομοσχέδιο σχετικά με το γάλα.

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση για το γάλα. Έχουμε γίνει ειδικοί για το γάλα και αδικούμε μια συνολική προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά o υπουργός, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των «ανταρτών» βουλευτών.

Μιλώντας στο Mega, ο κ.Χατζηδάκης εξήγησε πως με το νέο καθεστώς δίνεται ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο ε��ληνικό γάλα και στους τοπικούς παραγωγούς με την εισαγωγή του γάλακτος ημέρας, το οποίο θα είναι γάλα δύο ημερών.

«Μεταξύ του αρμέγματος και της παστερίωσης θα μεσολαβεί μία ημέρα. Αυτό δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην τοπική γαλακτοβιομηχανία και την τοπική αγορά», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αστειευτεί ,χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του "κτηνίατρο" με όλα όσα έμαθε και άκουσε όλο το τελευταίο διάστημα για το γάλα.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στο παστεριωμένο γάλα θα αναγράφεται η ημερομηνία παστερίωσης και διάρκειας κάτι που δίνει πλεονέκτημα στο ελληνικό γάλα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πίστη του π��ς θα μειωθεί η τιμή του γάλακτος, υπό την προϋπόθεση να μην εκδηλωθεί κάποια διατροφική κρίση σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ