«Η κρίση είναι δική μας» ανέφερε σήμερα μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότ��τας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας», ανέφερε επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής που ήταν ο επικεφαλής στην εκπόνηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. «Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς» επισήμανε, ενώ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς βουλευτές ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη για τους Γερμανούς.

«Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβ��βαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης».

Ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να σκεφτούν τις συνέπειες που είχε το πρόγραμμα στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Επειδή, ενδεχομένως, έχετε ακούσει διάφορα για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια πολιτική δύναμη, που από την αρχή της κρίσης εξέφρασε τις δικές του σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, που ήλθε να εφαρμοστεί».

Ανέφερε τέλος ο αντιπρόεδρος της Βουλής: «Εμείς, είμαστε έτοιμοι, εάν υπάρχουν διαφωνίες, να βρούμε ένα τρό��ο, ν’ αποτιμήσουμε από κοινού τ’ αποτελέσματα της πολιτικής, όπως έγινε μια προσπάθεια πρόσφατα απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε ν’ αποκτήσει μια κοινή αντίληψη των εξελίξεων, διότι μας ενδιαφέρει το μέλλον και το δικό μας και το κοινό μέλλον της Ευρώπης».