Τρία μέτωπα άνοιξαν για την κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα που θα έχει τρία άρθρα και θα κατατεθεί την Παρασκευή, για να ψηφιστεί την Κυριακή. Οι διατάξεις για το Γάλα, για τα Φαρμακεία και για τα Ταξί δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή.

Πρώτο θέμα αιχμής αναδείχθηκε μετά το γάλα το ζήτημα των φαρμακείων.

«Αν είναι ξεχωριστό άρθρο δεν το ψηφίζω. Αν είναι ένα ή το ψηφίζω ή παραιτούμαι» διαμήνυσε ο (φαρμακοποιός) αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής.

Στην κυβέρνηση πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν ανησυχούν και εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις θα καμφθούν

«Μόλις ενημερωθούν οι βουλευτές, αντιδράσεις δεν θα υπάρχουν» ευελπιστεί από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Για το γάλα από τη ΝΔ ζητούν βελτιώσεις της ρύθμισης: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που στηρίζει την αντιπρόταση των αγελαδοτρόφων, ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Γιώργος Βλάχος, ο Γιάννης Καράμπελας και ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Από το ΠΑΣΟΚ διαφωνούντες είναι: Ο Θάνος Μωραϊτης, ο Μιχάλης Κασσής και ο Νίκος Σηφουνάκης.

Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι διαφωνεί με τα μέτρα. «Τα κρίνω απαράδεκτα. Δεν πέφτει η κυβέρνηση αλλά ο υπουργός που τα κατέστησε μνημονιακή υποχρέωση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Φωτιά άναψε ήδη στην συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής στη Βουλή καθώς βουλευτές δυσαρεστήθηκαν που δεν πήγε να τους ενημερώσει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Γιώργος Βλάχος μετέφερε κλίμα απροθυμίας ��αι για τη σύγκλιση της επιτροπής Εμπορίου καθώς φαίνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης θα ενημερώσει ξεχωριστά τους βουλευτές της ΝΔ. «Ζήτησα να υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην επιτροπή. Δεν έχω απάντηση παρόλο που το έθεσα από το πρωί. Δεν έχω εικόνα. Υπήρχε η πληροφορία ότι θα ήταν στην επιτροπή �� κ. Χατζηδάκης για το γάλα. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε. Το ζητήσατε και δεν το δέχτηκε ή υπάρχουν άλλοι λόγοι;» αναρωτήθηκε.

Πιο αιχμηρός ο Θάνος Μωραϊτης μίλησε για εξευτελισμό γιατί ο υπουργός δεν είδε τους αγελαδοτρόφους, αλλά μόνο τους οδηγούς και τους είπε ότι τα μισθωμένα οχήματα δεν θα λειτουργούν σαν ταξί . «Έχει μεγάλη ευθύνη κάθε βουλευτής να πει ένα όχι σε αυτόν τον εξευτελισμό. Επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό και κάποιοι πάνε να κλείσουν τη δουλειά τους από την πίσω πόρτα. Η επιτομή του πελατειακού κράτους έχει συγκεκριμένο πρόσωπο».

Αιχμηρός ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο να συμφωνεί.... δεν υπάρχουν, τελικά από "μεταρρυθμιστές υπουργούς" πάμε καλά ...από μεταρρυθμίσεις όμως ;;;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε κτηνοτροφική μονάδα στα Ιωάννινα και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση

Πάντως σίγουρα το πολυνομοσχέδιο δεν θα το ψηφίσει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, καθώς ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής ώστε να διεκδικήσει το δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του "Αθήνα Μπορείς".