Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μίχου, Αντώνιου Γρέγου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, τάσσεται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με την εισήγησή της στην Ολομέλεια, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής, ο Ν. Μίχος- για τον οποίο υπάρχει αίτημα παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή- δήλωσε ότι κατείχε όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα εν αγνοία του στο σπίτι που ενοικιάζει.

Ο Αντ. Γρέγος ανέφερε ότι στο πόρισμα των 190 σελίδων που συνέταξαν οι ανακρίτριες «δεν εμπλέκομαι πουθενά, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου».

Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος κατέθεσε ένσταση για την συμμετοχή στην Επιτροπή του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ισχυριζόμενος ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας. Η αίτηση απερρίφθη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εξέτασε και το υπόμνημα του προφυλακισμένου βουλευτή της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο αποφάσισε επίσης να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του.