Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες, στις οποίες είχε αναφερθεί νωρίτερα το star.gr, ότι ο πρώτος επιλαχών της ΝΔ στη Β΄Αθηνών κ. Γ. Παπαθανασίου δεν πρόκειται να αποδεχθεί την έδρα του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής προκειμένου να αφοσιωθεί στον προεκλογικό αγώνα για τον Δήμο Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων σήμερα και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε:

«Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων. Με βάση τα αποτε��έσματα των εκλογών του Ιουνίου 2012, είμαι ο πρώτος επιλαχών για να καταλάβω τη βουλευτική έδρα που μένει κενή στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας.

Ωστόσο, λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων, δεν θεωρώ σωστό να αποδεχθώ τη θέση στη Βουλή.

Είναι επιλογή μου να τιμήσω στο ακέραιο την αποστολή που μου ανατέθηκε, δουλεύοντας με σοβαρότητα και συνέπεια, όπως έχω πράξει στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής».

Την έδρα του κ. Σπηλιωτόπουλου καταλαμβάνει στη Βουλή η β’ επιλαχούσα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Β΄Αθηνών κ. Τάνια Ιακωβίδου.