Πρώτη ανάρτηση: 25/03/2014 00:45

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μετά τις Ευρωεκλογές, δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, ωστόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου επεσήμανε στην εκπομπή «στον Ενικό», καλεσμένος της οποίας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι οι πληροφορίες θέλουν να γίνεται επεξεργασία νέου μνημονίου, στο οποίο απλά θα δοθεί άλλη ονομασία.

«Το μνημόνιο υπεγράφη τη στιγμή που υπήρχε ανάγκη χρηματοδότησης και δεν μπορούσε η χώρα να βρει από αλλού λεφτά. Όσο μειώνεται η ανάγκη μας για χρηματοδότηση, τόσο απομακρυνόμαστε από την εποχή του μνημονίου» απάντησε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Η τρόικα απεδέχθη ότι δεν υφίσταται χρηματοδοτικό κενό, εξ’ού και μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αν θεωρούσε ότι έχουμε κενό, δεν θα υπήρχε συμφωνία ως προς τη διανομή. Το μόνο που μένει να τεθεί σε συζήτηση είναι το θέμα του χρέους».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε: «Έχουμε το μισό χρέος χάριν του μνημονίου».

"Πάρτι" σε ψυχιατρικές κλινικές καταγγέλλει ο Γεωργιάδης

Σκάνδαλο σε ψυχιατρικές κλινικές αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς από πολίτη αναφορικά με την καθυστέρηση πληρωμής των ψυχιατρικών κλινικών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι "για ορισμένες σχεδόν στην πλειοψηφία των ψυχιατρικών κλινικών πολύ φοβάμαι ότι κλινικών δεν θα έπρεπε το κράτος να ξαναπληρώσει ποτέ".
Μάλιστα αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ψυχιατρικής κλινικής που όπως υπογράμμισε χρέωνε επί σειρά ετών με 60 κρεβάτια το χρόνο πέντε διαφορετικά ταμεία.

Για την εν λόγω υπόθεση έχει κάνει αναφορά στον εισαγγελέα.

Tέλος, για την αποστολή 250 τεστ μαντού στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της εκπομπής.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «στον Ενικό»