Την υποψηφιότητα του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Τα ψηφοδέλτια είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του αρχηγού του κόμματος -και στο δικό μας βεβαίως και στα άλλα κόμματα- αλλά νομίζω ότι με 42 υποψηφίους χωρούν πολλοί και νομίζω ότι πιθανόν θα χωρέσει και το δικό μου το όνομα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης απέρριψε τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που επιχειρεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς ευρωεκλογές: «Θέμα δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και κακώς το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα είναι του Αντώνη Σαμαρά και η βουλή θα έχει την ίδια σύνθεση. Και δυστυχώς βάζει τον πήχη πολύ ψηλά –αντί να συνεννοηθούμε όπως κάνουν οι σοβαρές χώρες σε περιόδους κρίσεων- ο ΣΥΡΙΖΑ και φοβάμαι ότι θα περάσει από κάτω».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι ο στόχος του κόμματός του είναι να είναι πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές και επανέλαβε ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016: «Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο ελληνικός λαός όταν θα έρθει η ώρα του. Όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές και εγώ πιστεύω ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016».