Όταν η κάμερα είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, υπάρχουν στιγμές που ξεχνάς την ύπαρξή της. Αυτό έπαθε και ο Αλέξης Τσίπρας!

Στην ταινία-ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το νήμα», για την οποία έχει κυκλοφορήσει trailer, οι σκηνοθέτες Έμιλυ Γιαννούκου και Αλέξανδρος Παπανικολάου έχουν βιντεοσκοπήσει τον κ. Τσίπρα την ώρα που βλέπει στην τηλεόραση το περίφημο περιστατικό με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.

«Ο τύπος είναι ψυχοπαθής» λέει μόλις βλέπει τον Ηλία Κασιδιάρη να επιτίθεται στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα μετά, κάνει μια κλήση και -σύμφωνα με τον Βηματοδότη- ακούγεται να λέει: «Έλα μανάρι μου»! Στην άλλη γραμμή είναι η Ρένα Δούρου στην οποία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό! Στη συνομιλία που έχουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην κα Δούρου ότι η πράξη του κ. Κασιδιάρη ήταν βιαιοπραγία και όχι εξύβριση: «Βιαιοπραγία είναι το νερό, όπως θα ήταν και το γιαούρτι».

Στην ταινία υπάρχει και μια ακόμη σκηνή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη πολύ πριν τη δημιουργία του Ποταμιού. Οι δυο τους κάθονται σε ένα παγ��άκι, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίζει κάποια στιγμή στον πρώην δημοσιογράφο και νυν πολιτικό και να του λέει: «Δεξιούρες με βάζεις να λέω, ρε π...»!