«Η Ημέρα αυτή αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της προσφοράς για το εθνικό συμφέρον και αποδεικνύει ότι αν τελικά έχεις έναν στόχο, δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα, τελικά, τον πετυχαίνεις, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες» αναφέρει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου «κορυφαία στιγμή της ιστορίας του Ελληνισμού» και τονίζει ότι και σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει σκληρό αγώνα: «Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι με πίστη στις δυνάμεις μας, με αφοσίωση στον κοινό στόχο μας, με σύμπνοια και ομόνοια μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και αποφύγαμε τα χειρότερα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πίστεψαν στις δυνάμεις τους και όλοι μαζί καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάνοντας προσωπικές θυσίες και οι θυσίες όλων των Ελλήνων έπιασαν τόπο».

«Είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ενωμένοι για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Αυτό είναι και το σημερινό μήνυμα, κυρίως προς τις νεότερες γενιές» καταλήγει ο πρόεδρος της Βουλής.