Νέο «όχι» στα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέει ο Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για κάποιους που θα τον ήθελαν εκτός παιχνιδιού.

«Είμαι μάχιμος πολιτικός, είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και, όσο οι σύντροφοί μου με εμπιστεύονται, θα παραμένω στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εκλογικής μάχης» ξεκαθαρίζει ο ίδιος, δηλώνοντας παρών στην ενεργό πολιτική δράση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας το εγχείρημα της Ελιάς σημειώνει ότι εκφράζει «μια κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων και ένα πολιτικό μόρφωμα διατεθειμένο -λόγω της δεσπόζουσας θέσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ σε αυτό- να αποδεχθεί συντηρητικές πολιτικές, όπως είναι αυτές που εκφράζει και υλοποιεί η σημερινή δικομματική κυβέρνηση».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναφέρεται και στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη υποστηρίζοντας ότι χαρακτηρίζεται από νεολαϊκισμό και σκόπιμη ασάφεια. «Η κοινωνία δεν χρειάζεται αντικομφορμιστές σωτήρες που θα λειτουργήσουν ως μπαλαντέρ μέσα στο κομματικό σκηνικό, αλλά πολιτικές δυνάμεις που θα ξαναδώσουν ψυχή στην πολιτική και ορίζοντα στους δοκιμαζόμενους πολίτες» τονίζει ο ίδιος.