​«Δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα» στην ψήφο του Μαΐου και η ερμηνεία του αποτελέσματος στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο «θα είναι σκληρή» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «δεν ασχολούμαι με τη "σταδιοδρομία" μου».

«Επειδή η ερμηνεία του αποτελέσ��ατος συνδυαστικά των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι μία ερμηνεία σκληρή, μία ερμηνεία που συνδέεται με το μέλλον της χώρας, με τη νομιμοποίηση επιλογών, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπάρχει καμία χαλαρότητα, ότι κρίνονται ουσιώδη θέματα το Μάιο» τονίζει..

Επίσης εκφράζει την άποψη ότι «το "κούρεμα" του χρέους το οποίο κατέχουν οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι μια κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών».

Χαρακτηρίζει «βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, καθώς «το 80% είναι στα χέρια θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων» ενώ δεσμεύεται εκ νέου πως δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο: «Λέω λοιπόν κατηγορηματικά για άλλη μια φορά: όχι δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο -και ως εκ τούτου νέο μνημόνιο- και σίγουρα δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, παρά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κοινωνικής συνοχής».

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο μετά τη συμφωνία με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα λόγος να εκβιαστεί διαδικαστικά και νομοτεχνικά η βούληση των βουλευτών με νομοσχέδιο ενός άρθρου», ενώ για το θέμα του γάλακτος αναφέρει ότι η συμφωνία με την τρόικα «έχει ισορροπίες και είναι συνολική» και «σε κάθε περίπτωση θα γίνει το καλύτερο για τους Έλληνες κτηνοτρόφους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί παράλληλα σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι «ταυτίζεται με υπερσυντηρητικούς κύκλους στη Γερμανία και άλλες χώρες που δυσπιστούν απέναντι στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος» και κάνει λόγο για «λύπη της αντιπολίτευσης μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

ΔΗΜΑΡ: Το χρέος δεν ειναι βιώσιμο

Η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί βιωσιμότητας του χρέους, αποκαλύπτει την αντίληψη με την οποία θα προσέλθει ο ίδιος και η κυβέρνηση στην όποια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και επαναλαμβάνει ότι παρά τις βεβαιότητες του κ. Βενιζέλου, το χρέος δεν ειναι βιώσιμο, καθώς και ότι η αναδιάρθρωση του ειναι μονόδρομος για την οικονομία και την κοινωνία.