Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωση του Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις σχετικά με το φρέσκο γάλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «διάτρητα» , όπως και «κροκοδείλια» τα δάκρυα για τα συμφέροντα των καταναλωτών, προθέτοντας ότι «δεν πείθει κανέναν και πολύ περισσότερο του κτηνοτρόφους που καταστρέφει».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι :

«Η καθιέρωση του γάλακτος ημέρας, είναι το απόλυτο τέχνασμα για να βγουν από τη μέση οι μικρές και απομακρυσμένες από τα δίκτυα συλλογής κτηνοτροφικές μονάδες».

Προσθέτοντας και το “φρέσκο” γάλα των, άγνωστο ακόμα, πόσων ημερών το μόνο που θα συμβεί είναι να πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενο γάλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμα: «Το τελειωτικό χτύπημα από τους ίδιους ακριβώς που κατάργησαν την αναγραφή της χώρας προέλευσης, είναι το ελληνικό σήμα που από τον ίδιο τον σχεδιασμό του, το μόνο που θα επιφέρει είναι να γίνουν νομότυπες οι παράνομες ελληνοποιήσεις.

Πλέον, δεν έχει μείνει η παραμικρή αμφιβολία και στον τελευταίο κτηνοτρόφο, ότι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του καρτέλ του γάλακτος είναι τα μόνα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.

Πολύ σύντομα θα δώσουν την απάντηση και θα ανατρέψουν την μνημονιακή συγκυβέρνηση της καταστροφής του κτηνοτροφικ��ύ κόσμου».